3 redenen om een auto te leasen in plaats van te kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Voor jezelf of voor je onderneming? En twijfel je tussen kopen en leasen? Laat het leasen niet te snel links liggen. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan verbonden ten opzichte van kopen. In dit artikel geef ik je een overzicht van de drie belangrijkste voordelen van een auto leasen, zodat jij precies weet waar je aan toe bent. 

Je behoudt je spaargeld

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan moet je er vaak rekening mee houden dat je een groot gedeelte van je spaargeld moet inleveren. Als je gaat leasen hoeft dit echter niet. Je hoeft hierbij namelijk geen aanbetaling te doen of de auto in één keer te kopen. Hierdoor kun je je spaargeld in de zak houden of aan andere dingen besteden. Hierdoor is leasen ook zo aantrekkelijk voor ondernemers. Zij kunnen hun geld namelijk goed gebruiken voor andere investeringen. 

 

Overigens is een auto niet het enige wat je kunt leasen. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld ook machines, materieel of een rolstoelbus leasen

De nieuwste auto rijden

Een ander voordeel van leasen is dat je sneller in de nieuwste auto’s kunt rijden. Het maandbedrag wordt dan misschien wel wat hoger bij een duurdere auto, maar je hoeft het niet in één keer af te betalen. Wanneer je eerst geld bij elkaar moet sparen om in diezelfde auto te rijden, dan ben je nog wel even bezig. Ook dit is weer een voordeel voor ondernemers. Hierdoor kun je namelijk je auto meenemen in de uitstraling van je bedrijf. Wanneer jij in een nette (chique) auto aan komt rijden bij een klant, ziet dat er toch anders uit dan wanneer je in een rammelbak komt. 

Een vast bedrag per maand

Waar je bij het kopen van een auto het bedrag in één keer moet betalen, kun je dat met leasen als het ware verspreiden over een langere periode. Je betaalt iedere maand een vast bedrag en weet daardoor precies waar je aan toe bent iedere maand. Bij sommige vormen van leasen zit het onderhoud en eventuele reparaties inbegrepen. Hierdoor hoef je dus geen rekening te houden met onverwachte hoge kosten voor je auto. Afhankelijk van de leasevorm is de auto na afloop van het contract van jou (of kun je hem tegen een redelijke prijs overkopen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *